Welke muziek op jouw feest?

Huwelijk

Op een huwelijk zit er meestal een publiek van alle leeftijden. Jonge mensen, ouders, oma's, opa's en kinderen. Als de trouwers het ermee eens zijn dan zal je er dan ook muziek voor alle leeftijden horen. Hoe later op de avond, hoe meer echte fuifmuziek van verschillende muziekgenres er aan bod zal komen voor het jongere publiek. In het begin van de avond kan er, indien gewenst, muziek gedraaid worden voor het minder jonge publiek zoals tango, wals en oudere slows. Voor een huwelijk heb je beslist een DJ nodig met ruime ervaring, iemand die ook muzikaal heel wat te bieden heeft, of de muziek nu op cd's of op de pc staat maakt niet uit. De DJ moet heel veel muziekgenres aankunnen, neem dus absoluut geen piepjonge DJ, of een DJ die enkel in een cafe, in een discotheek of op jongerenfuiven draait. Een DJ mag nog zo goed zijn in het draaien van andere fuiven of feesten, als hij geen degelijke kennis en ervaring heeft met het draaien van trouwfeesten zal de DJ heel veel moeite hebben (of er niet in slagen) om dit soort feesten tot een goed dansfeest te brengen voor jong en minder jong.

Jubileum

Op een jubileum zal de leeftijd van het publiek over het algemeen niet meer zo jong zijn. De muziek wordt uiteraard aangepast en het zal er minder hevig aan toe gaan dan op een fuif of een spetterend huwelijksfeest met jonge gasten. Op een jubileumfeest zal men ook iets sneller overgaan tot het draaien van slows. Je hoort er de grootste oldies uit de jaren '60 - '70 - '80, tango, wals, scotties, popcorn, boogie, twist, rock 'n' roll, disco, hucklebuck, quickstep, de bekendere dansmuziek uit de jaren '90 en 2000, ...
Het spreekt voor zich dat op een 25-jarig (zilveren) jubileum jongere muziek zal gedraaid worden dan op een 50-jarig (gouden) jubileum.

Verjaardagsfeest

De muziek die gedraaid wordt op een verjaardagsfeest is volledig afhankelijk van de leeftijd van de jarige en zijn persoonlijke wensen. Indien mogelijk, probeer gelijkgestemde mensen uit te nodigen die in jouw leeftijdscategorie zitten. Doe dit thuis of in een leuk gezellig intiem zaaltje, maak er geen stijve bedoening van want dan heb je de minste kans op een geslaagd feest.

Personeelsfeest

Op een personeelsfeest kan men aannemen dat men over een vlot publiek beschikt dat nog aardig dansbaar is, de gemiddelde leeftijd ligt ongeveer tussen de 25 en 45 jaar. Hier kan je vlotte disco horen, eveneens boogie, poprock, rock, bekende hedendaagse muziek, slows, ... Alles hangt natuurlijk af van de sfeer op de werkvloer, zit die goed dan zal dit zich ook uiten op de dansvloer. Als in de werkgroep zich heel wat problemen onder de collega's voordoen dan zal naar alle waarschijnlijkheid dit feest niet geslaagd zijn. Om het even welke muziek er ook door de DJ gedraaid wordt.