Oorsuizen (tinnitus en hyperacusis)

Flesje Cerulyx oordruppelsOor dat last heeft van oorsuizenBegin augustus 2013 voelde ik een prop in mijn oor, iets waar ik al jaren met sukkel en tegenwoordig weer meer last van heb. Ik naar mijn huisarts om de oren te laten uitspuiten. Dat was een tegenvaller, de huisarts kreeg de prop er niet uit omdat ik heel smalle gehoorgangen heb. Ik moest er enkele dagen in druppelen met Cerulyx oordruppels,  waardoor ik nagenoeg niets meer hoorde uit mijn linkeroor, en dat terwijl ik binnen enkele dagen een trouwfeest moest draaien. Ik had soms ook een heel lichte piep in mijn oor. Dit werkte mij danig op de zenuwen.

Hier lees je mijn persoonlijke ervaringen met oorsuizen.

Naar de neus,keel- en oorarts

Oogdruppels TrafloxalIk wou terug horen en maakte een afspraak met neus-keel- en oorarts Verdonck Jan in het AZ Sint Lucas te Gent, deze reinigde mijn oor met een zuigertje en haakjes. Om mijn linkeroor te beschermen tegen een mogelijke oorontsteking kreeg ik Trafloxal (eigenlijk oogdruppels) mee om er 3 dagen lang 3 maal in te druppelen. Het probleem was opgelost, ik hoorde weer goed en kon als dj op zaterdag zonder probleem het trouwfeest draaien. Geen probleem meer aan mijn oor.

Gehoorbescherming van bij AudinovaIk had ondertussen ook op maat gemaakte oordoppen besteld bij Audionova Gent (die ook een gehoortest gedaan hebben) maar moest daar nog een 8-tal weken op wachten. Ik merkte wel dat ik telkens ik druppelde in het oor er een nijdige piep te horen was, maar aangezien ik maar drie dagen hoefde te druppelen en geen oorontsteking wou deed ik verder, ook omdat we binnen enkele dagen op reis gingen naar het buitenland, onze zomervakantie. Ik dus terug naar de arts in Gent. Deze controleerde mijn oren nog even en deed ook een gehoortest, alles was in orde. En dat gepiep in mijn oor daar moest ik maar aan wennen want er is geen medicijn voor, “niets van aantrekken” was zijn commentaar, ik mocht van hem zelfs dj blijven (maar daar ben ik uit voorzorg toch onmiddellijk mee gestopt). 

Toen begon de ongerustheid pas echt goed

Je zit met een vervelend geluid in je oor of je hoofd dat maar niet weggaat en er is geen medicijn voor. Je wil dat geluid stoppen, je wil er weg van en dat lukt niet, ook als je je handen op de oren houdt dan blijf je het horen, mijn mentale toestand was nog een groter probleem dan het oorsuizen. Ik liep thuis met een hoofdtelefoon op om mij af te schermen van geluid (hyperacusis), want dat gaf nog meer gepiep in mijn oren. Daarbij kwam dan ook nog dat we binnen enkele dagen op reis gingen naar Kroatië.

De dag dat we moesten vertrekken naar onze vakantiebestemming was die pieptoon in mijn oor plots weg! Oef, ik blij natuurlijk! Helaas was dit voorbarig, twee dagen later was er terug dat eeuwige geluid in mijn hoofd, en dit keer zaten we in het buitenland. Ik was heel gevoelig aan geluid, het geknetter van messen en borden, het geritsel van een krant, stromend water uit de kraan, enz… Ik voelde mij niet goed, want ik was ook niet gerust voor de gevolgen die er mischien zouden optreden tijdens de terugvlucht op het vliegtuig, zou ik nog wel goed horen? Gelukkig was bij aankomst in België mijn gehoor nog steeds in orde, toen we ‘s nachts thuiskwamen was die piep er nog steeds maar ik was blij om terug thuis te zijn met een goed gehoor en het kon mij eigenlijk niet schelen. En twee dagen later was dat scherpe geluid zelfs verdwenen, ik hoorde weer normaal.

Maar ook dit keer was het valse hoop

Na enkel dagen was dat gepiep er terug en ging ik terug een kno-arts opzoeken, deze keer Dr. Mussche Rose Anne waar er opnieuw een gehoortest werd gedaan. Alles normaal en hetzelfde verhaal, je moet er aan wennen en bescherm je oren tegen geluidsoverlast zoals bij het afrijden van het gras, boren, enz…

Opgeven doe ik niet zo snel

Dus ga je verder op zoek. Ik heb me al suf gezocht op het internet, uren, dagen en weken, maar daar zijn de zogenaamde oplossingen verre van oplossingen. Er wordt zelfs misbruik gemaakt van wanhopige mensen, voor sommigen is het pure commercie geworden.

Ikzelf heb mij, in de hoop op beterschap, een aantal pillen aangeschaft en drink elke ochtend een glas fruitsap boordevol met antioxidanten, uiteraard zijn er nog tal van andere geneesmiddelen die je kan proberen.

 • Zinktabletten
  Zinktabletten
 • Ginkgo Biloba (bloedtoevoer)
  Pillen Ginkgo Biloba
 • Sedinal Plus (om meer relax te zijn)
  Pillen Sedinal Plus
 • Q-10 Forte, dit nam ik wel al jaren om sneller te recupereren na een vermoeiende nacht
  Pillen Q10 Forte
 • Granaatappelsap
  Fles granaatappelsap

Boek Eerste hulp bij oorsuizenIk heb ook het boekje gekocht van Olav Wagenaar “Eerste hulp bij oorsuizen” dat een beter kijk op tinnitus geeft en vol staat van praktijkvoorbeelden. Het maakt je duidelijk dat Tinnitus op zich niet gevaarlijk is en het geluid ook kan verminderen of zelfs verdwijnen. Dit boek, maar ook een ander boek over oorsuizen, kan je online bestellen.

Ik heb ook een aantal andere stappen ondernomen, met de TRT-afdeling in de Sint-Lievenspoort te Gent heb ik contact opgenomen en ik wacht nu op een afspraak. En in het U.Z. Gent heb ik in november een afspraak met Dr. Verhaeghe, deze zou meer gespecialiseerd zijn in tinnitus. Ondertussen kan ik er wel beter mee om gaan maar soms heb ik weer een dip, zeker als het een paar dagen verdwenen is en je de volgende morgen terug wakker wordt met tinnitus, want dan weet ik dat het voor de ganse dag is. Mijn gedachten verzetten helpt me, het zachte geluid van de pc doet ook goed en in de tuin werken is ook niet slecht.

Mijn klachten

 • Aanhoudene pieptoon in oren/hoofd
 • Bij het slikken dikwijls een gekraak in het oor
 • Kan bepaalde hoge geluiden moeilijk verdragen
 • Soms licht last van duizeligheid
 • Soms mentaal niet goed
 • Soms oorpijn
 • Soms een plots bonzend oor
 • Soms eigen hartslag hoorbaar in oor

Drie maand later (november 2013)

Flesje neusspray EucalyforceOp het moment dat ik dit schrijf heb ik een verkoudheid waardoor het nu kraakt in mijn oren en het gehoor iets minder is, maar dat komt wel goed. Ik gebruik de neusspray Eucalyforce om de neus te reinigen, zuiveren en vrij te kunnen ademen.  

Ik ben ook beginnen joggen om mijn algemeen immuunsysteem te verhogen, dat werkt heel goed! Het lopen doe ik 's morgens rond 6u30, nog geen 4 kilometer en dit 3 maal per week. Je bent fitter, je voelt je mentaal beter en de aandacht voor het oorsuizen zwakt af, dit raad ik iedereen aan die last heeft van tinnitus. Je hebt wel wat discipline nodig maar ik ga het toch proberen vol te houden, ik kan er alleen maar beter van worden en dat lukt momenteel absoluut. 

Doosje medicijn DeanxitHet oorsuizen en de overgevoeligheid voor geluid zijn er na 3 maand nog steeds, maar wel in mindere mate. Het volume van de pieptoon is verminderd en gaat ook soms helemaal weg. Ik ben ondertussen naar de neus-, keel- en oorarts Dr. Verhaeghe in het U.Z. Gent geweest, opnieuw een 3-tal oortesten ondergaan en alles was in orde. Omdat ik het niet elke dag heb is het volgens de dokter de oorzaak psychisch en ze heeft mij het medicijn Deanxit voorgeschreven, waarvan ik er 1 per dag moet nemen.

Afspraak voor tinnitusonderzoek in het UZ te GentEr zijn ook een aantal nieuwe afspraken gepland, een tinnitusonderzoek en een afspraak met psycholoog Declercq. Ze ging ook een MR-scan laten doen, daar pas ik momenteel toch voor wegens het luide geluid, het claustrofobisch gevoel en het feit dat ik dit persoonlijk helemaal niet nodig vond.

Enkele vragen van de dokter:

 • Drink je veel koffie? (antwoord: nee)
 • Drink je veel alcohol? (antwoord: nee)
 • Heb je last van knarstanden? (antwoord: nee)
 • Heb je vlak voor uw oorsuizen stress gehad? (antwoord: ja)

Bezoek aan tinnitusdienst Sint-Lievenspoort Gent (december 2013)

Uitslag gehoortestAanwezig waren Dokter Huyghe (NKO-arts) en audiologe Annick Verheye, deze mensen namen voldoende de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en de nodige onderzoeken te doen, ik had er absoluut niet het gevoel dat ik nummer zoveel was en dat geeft een goed gevoel. Opnieuw zijn er verschillende gehoortesten gedaan en diende ik een aantal vragen te beantwoorden, het besluit was dat ik een normaal gehoor heb en er geen schade door lawaaiblootstelling is op te meten. Er was wel een licht verhoogde gevoeligheid voor geluiden opmeetbaar, vermoedelijk door een verhoogde focus op geluiden na het ontstaan van de klachten.

Er werd mij de Tinnitus Retraining Therapy voorgesteld om dat deze heel zinvol voor mij zou kunnen zijn. De groepscounseling werdt aanbevolen waarbij inzicht wordt gegeven in de werking van het auditief systeem, het tinnitusmechanisme en de beïnvloedende factoren. Bijkomende tips zullen gegeven worden naar geluidsverrijking, blootstelling aan geluid, ombuigen van de negatieve gedachten en emoties, enz...

Info begeleiding tinnitus CAR Sint-Lievenspoort Gent

Het groepsprogramma is gebaseerd op de Tinnitus Retraining Therapie/ TRT (Jastreboff 2004). Het heeft als belangrijkste doelstelling het wegnemen van negatieve associaties met tinnitus of externe geluiden (bij overgevoeligheid voor geluiden), waardoor geleidelijke habituatie ontstaat en de tinnitus en hinderlijke signalen worden gereduceerd tot “onbetekenende achtergrondgeluiden” waardoor de mogelijke negatieve impact op de levenskwaliteit afneemt.

Eerste sessie (2u audiologe):
Is een counselingsessie waarbij de werking van het oor en het neurofysiologisch model van Jastreboff en Hazell (Jastreboff, 2004) uitgebreid wordt uitgelegd. Deze counseling vormt de basis van de TRT en het is dan ook belangrijk een goed inzicht te verwerven in het mechanisme om de behandeling te doen slagen. Daarnaast komt ook het belang van geluidsverrijking aan bod. Het toepassen van geluidsverrijking zorgt ervoor dat de tinnitus en externe storende geluiden minder opvallend worden. Met de eerste wordt een aanzet gegeven om dit concreet in de leefomgeving te gaan uitproberen.

Er wordt ook duidelijk gemaakt om op een andere manier aan te kijken tegen het oorsuizen, het is niet gevaarlijk, niet levensbedreigend, het is tenslotte 'maar' een geluid in de oren dat voor jou totaal onbelangrijk is, de 'muziek van de hersenen'. Hoe meer aandacht men geeft aan het oorsuizen hoe meer last je er zal van hebben. De haarcellen zijn altijd actief, ook bij stilte is er activiteit in de gehoorgangen. Volgens het Heller and Bergman experiment is gebleken dat 94% van de mensen 'geluiden' kan horen in volledige stilte.

Beschouw de tinnitus als een onbelangrijk geluid,
wen eraan en het volume zal verzwakken
of zelfs volledig uitdoven!

 

Tweede sessie (na 2 weken)(1u psychologe en 1u ½ psychologe en audiologe):
Er wordt gestart met een deel psychosociale begeleiding, bestaande uit een aantal centrale thema’s rondom de gevolgen van tinnitus op het dagelijks functioneren. Daarop aansluitend zullen de audioloog en de psycholoog de groep begeleiden om de theorie om te zetten naar jullie persoonlijke situatie.

Derde sessie (na 6 weken) is een follow–up sessie ( 1u ½ ):
Wordt gegeven door de audioloog én psycholoog, met als doelstelling interactief de concrete stappen die je al zette te toetsen en eventueel nog tips te geven voor het optimaliseren van het resultaat.

Prijs: 220 Euro

9 April 2015: Tinnitus is terug erger geworden

Ik voelde mij al geruime tijd vrij goed met mijn tinnitus, had er nog nauwelijks last van. En dan word je onvoorzichtig. Ik heb de fout gemaakt om naar een nabijgelegen fuif te gaan hier in Evergem, zonder gehoorbescherming. Ik ben een uurtje aanwezig geweest op de fuif en mijn oor begon lichtjes pijn te doen. Ik ben dan opgestapt maar de volgende dagen is de tinnitus veel erger geworden. Ik ben nu bezig om hulp te zoeken via hypnose. 

14 april 2015: Tinnitus is terug weg!

De tinnitus is terug gestopt! Mijn oren zijn na het bezoek aan de fuif dan toch niet volledig naar de vaantjes, ik ga dus geen hulp meer zoeken via hypnose. Maar mijn zoektocht bracht eigenlijk wel verassende resultaten op, ik heb verschillende hypnotiseurs gecontacteerd en het blijkt dat de ene hypnotiseur dit totaal niet doet omdat het volgens hun niet helpt, maar dan weer andere zien dit wel zitten om tinnitus te behandelen via hypnose. Begrijp me niet verkeerd, het is niet zozeer de bedoeling om de tinnitus te genezen maar wel om de negatieve manier hoe je met tinnitus omgaat te behandelen. 

Ik heb 2 hypnotiseurs gevonden die tinnitus willen en kunnen behandelen met hypnose, dat is James Boelens uit Drongen (België) en Rinke Jacobs uit Amsterdam (Nederland). Bij de heer Jacobs kan men ook hypnose laten toepassen op afstand via skype, dit is trouwens ook een stuk goedkoper.

7 april 2018

Ondertussen enkele jaren verder. Meneer Tinnitus is er nog steeds maar niet elke dag. Ervaar het niet als een vervelende last.

Gisteren zag ik in het Nederlandse programma "Mijn leven in puin" een man die tinnitus en hyperacusis had. Deze man droeg een grote hoofdtelefoon op zijn hoofd om zijn oren te beschermen tegen het alledaagse geluid. Dat deed ik in het begin van mijn hyperacusis ook. Maar dat mag je dus net niet doen. Je moet uw oren juist blootstellen aan geluid zodat ze er weer mee leren omgaan. Het gaat hier natuurlijk wel over een normaal geluidsvolume, dus niet over een schadelijk volume zoals je die op fuiven hebt. Als je uw oren niet meer toelaat om met normaal geluid om te gaan zullen ze nog meer overgevoelig worden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Reacties   

+6 # Oordoppen !Frank 17-04-2018 16:44
Zelf gebruik ik oordoppen van het merk pluggerz.
En combineer deze met verschillende filters van
andere merken zoals Alpine.
Om te communiceren gebruik lichte filters,ga
je buiten sporten of boodschappen doen
dan de Pluggerz All-Fit Music.(kruitvat)
Zo heb je twee sets op zak.
Nood Back up in werk kleding en de auto.

Pluggerz Shoot om te klussen.
Muziek luisteren onder de 80db met
Pluggerz All-Fit Music Of lichtere filters in.
db meter App op de telefoon of een echte kopen.

Sporten.Meditatie.
Alle medicijnen en suplementen uitproberen waardoor
je je zelf geruster kunt voelen.
Deze medicatie lijst met doseringen bij houden.
Regelmatig op internet kijken naar nieuwe
suplementen en ontwikkelingen.
Notch frequentie vinden en deze toepassen
op je muziek met een equalizer (Apo eq).

Onder de 80db zullen de haarvaten in het
Gehoor heel blijfen.
Geen nieuwe schade dus.
Dat moet je maar onthouden.....

Succes !
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+12 # Oorsuizen (tinnitus en hyperacusis)Johnny Sas 12-10-2015 21:41
Hi,
Ik vind jouw website echt super en heb identiek dezelfde onderzoeken ondergaan als jij. Enkel heb ik bij UZA nog neuromodulatie laten doen.
Wou je even vragen of je Tinnitus en Hyperacusis nu beter is en wat het meest geholpen heeft uiteindelijk.
Ikzelf ga terug TRT volgen omdat ik het na 5 jaar weer moeilijk krijg.

Laat je bij gelegenheid nieuws hoe het met je gaat?

Groetjes,

Johnny Sas
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+10 # RE: Oorsuizen (tinnitus en hyperacusis)Yvan Van Durm 12-10-2015 21:43
Dag Johnny,
De Tinnitus ben ik nu meester, ik stoor er mij niet meer aan, ik heb het ook niet elke dag. Van de Hyperacusis heb ik helemaal geen last meer. De TRT is zeker een aanrader om te volgen. Jammer dat het nu weer wat minder goed gaat met jou maar dat zal wel weer in orde komen. Ik heb veel gehad aan het medicijn Deanxit, dat ik trouwens nog steeds neem.

Bedankt voor uw reactie!
Yvan
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+6 # RE: Oorsuizen (tinnitus en hyperacusis)Johnny Sas 13-10-2015 12:00
Hi Yvan,
Hartelijk bedankt voor je snelle en leuke reactie. Blij te lezen dat je de Tinnitus nu meester bent. Hoop dat ik het weldra ook kan zeggen. Bij mij is het ook een tijdje beter gegaan maar nu krijg ik zelfs paniekaanvallen omdat ik me focus op de Tinnitus.
Deanxit heeft bij mij ook goed geholpen en heb een fout gemaakt om deze tijdens m'n verlof af te bouwen. Toen is het erger geworden. Deanxit werd me destijds ook in UZA voorgeschreven. 1 tabletje 's ochtends. Die Rivotril heb ik niet lang genomen.

Nu maar terug TRT proberen en hopelijk helpt het wat. Vind het echt super voor je dat je er dagen geen last van hebt. Ik heb op het werk veel last. In m'n bed hoor ervaar ik m'n T minder dan op m'n bureel. Goh ja, nog even op m'n tanden bijten zeker.
Nogmaals bedankt voor de reactie en hou je goed eh!
Grtn,
Johnny
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+8 # RE: Oorsuizen (tinnitus en hyperacusis)Hava Balkan 29-09-2015 09:28
Bedankt voor je info Yvan, het geeft mij moed en hoop!
Momenteel heb ik er enorm veel nood aan...
Na 3 oorontstekingen op 4 maanden tijd hebben ze bij mij een diabolo geplaatst met negatieve gevolgen spijtig genoeg, zo zijn mijn suizingen ook ontstaan, daarna diabolo verwijderd en tot heden is er geen betering, maakt me bang!
Het is zo moeilijk en vermoeiend om 't geluid te negeren :-(, neem nu tijdelijk alprazolam in om te kunnen slapen, imagine...
Ik ga toch eens die Sint-Janskruid proberen, bedankt Kristof!
Tips zijn altijd welkom!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+9 # RE: Oorsuizen (tinnitus en hyperacusis)Yvan Van Durm 12-10-2015 21:27
Dag Hava,
De eerste maanden zijn zeker de moeilijkste maar je hoeft echt niet bang te zijn, dat is echt voor niets nodig hoor. Als je er niet mee kan omgaan raad ik je een Tinnitus retraining therapie aan, heb ik ook gedaan, deze mensen zullen je zeker helpen! Misschien heb je ook baat bij Sint-Janskruid.
Sterkte nog!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+4 # Tinnitus verdwenen?Aurelie 23-04-2015 10:57
Je zegt dat je nog nauwelijks last had van je tinnitus. Is dat te danken aan de tinnitus retraining therapie, dat je er nu beter mee kan omgaan? Ik zit zelf ook met tinnitus, en sinds een paar maanden is het plots verergerd en lukt het me niet goed om er mee te leren omgaan. Ik blijf heel angstig en het idee dat ik dit misschien heb voor de rest van mijn leven maakt me heel verdrietig. Verhalen zoals die van jou zorgen er gelukkig wel voor dat ik me iets positiever voel. Hoor je nu nog een pieptoon of is hij echt volledig verdwenen bij jou? Heb je misschien nog tips wat jou geholpen heeft? Alvast heel erg bedankt.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+7 # TinnitusYvan Van Durm 02-05-2015 08:58
Dag Aurelie,
De tinnitus retraining therapie is zeker geen slecht idee om dit te volgen maar dat is niet de reden waardoor het met mij nu beter gaat. Het medicijn Deanxit heeft mij vooral geholpen tegen de angsten, want die had ik ook. Nu niet meer. Ik begrijp uw gevoel van angst en verdriet uit eigen ervaring, Maar wanhoop niet, je leert er echt mee omgaan al vraagt dit wel de nodige tijd.
Ik heb nog altijd een pieptoon maar niet elke dag, en als ik deze terug heb dan besteed ik er nog nauwelijks aandacht aan. Het wordt erger als je er aandacht aan besteed, dus niet doen! Zorg voor afleiding, zoek iets waar je aandacht volledig naar toe gaat. Deze afleiding zort er voor dat je minder aandacht aan die pieptoon zal besteden en je zal je beter voelen. Doe aan sport! (ik zelf ben gaan lopen) Dit zijn allemaal dingen die je helpen om uw aandacht ergens anders op te richten.
Nog het allerbeste!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+3 # TinnitusJurgen 05-08-2014 07:35
Beste,

Ik heb dezelfde klachten als u, mbt tot de tinnitus. Had gezwommen en de dag erna een lichte piep, die weer weg ging. Een paar dagen later kreeg ik sterke pijn in mijn rechteroor. Gevolg: dag erop tinnitus.

Het gekraak tijdens het slikken heb ik ook. Weet u inmiddels al wat dat is? Ik heb sinds het begin van mijn tinnitus al een lopende neus. Ben woonachtig in Nederland maar vandaag ook in UZ Gent geweest. Het is nu exact 3 maanden aan de gang. Aangezien ik ook sterke pijn kreeg in het gezicht ben ik naar de kaakchirurg geweest die een röntgenfoto maakte. Ik hoop maar dat het de verhoogde spierspanning is. Met het dragen van een opbeetplaatje 's nachts boekte ik in de eerste dagen al resultaat, echter de gehoormeting vandaag in Gent ging niet goed. Akoestische emissies testen vond de dokter daar niet nodig, ik heb in Nederland aangedrongen dat dit nog wel gebeurd.

Het gekraak wordt minder als ik spoel met fysiologisch zout water, kortstondig. Maar dan keert het weer terug.

Met vriendelijke groet,

Jurgen Könings
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+8 # Positief bericht!Annick Van Guyse 12-05-2014 07:30
Heel leuk om eens een positief verslag te lezen over tinnitus! Ook ik heb reeds 12 jaar oorsuizingen,.. .maar pas sinds augustus vorig jaar,...heb ik ècht last gekregen. Een soort van gebrom,...heel lastig, en gaat op en af,....Mijn lichaam speelt precies een soort spelletje met mij,..Dan ben ik blij, dat het weg is,...Dan weer heel teleurgesteld, dat het er terug is,...Ik was er zelfs 2 maanden, eens zo goed als vanaf,...maar nu,...sinds half april, terug heel erg. Nu heb ik ook een afspraak gemaakt in het uz Gent,...want ik kan het niet meer alleen,....Het beheerst op de duur heel mijn leven. Vandaag gelukkig tot hier toe, een goede dag,...maar gisteren was het erg,...En kan het echt niet volgen, hoe en waar en wanneer,....In ieder geval,...Bedank t voor het heel duidelijke en optimistische artikel!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+4 # HerkenbaarheidYvan Van Durm 13-05-2014 08:09
Dag Annick,
Ik herken me heel goed in jouw situatie, de ene dag is het er en de andere dag is het weer weg, en ook ik was dan teleurgesteld dat het er weer terug was en je zoekt, en zoekt, waarom het terugkomt maar je vindt de oorzaak niet. En ja, het kan je leven beheersen.
Stop met zoeken achter de oorzaak, dit levert niets op. Tinnitus is te wispelturig. Je moet op het punt komen dat je het niet zo erg meer vindt en gewoon verder leeft, probeer om uw aandacht op iets anders te richten en dan zal je merken dat het veel beter gaat.
Misschien kunnen ze je in het UZ al een stap verder helpen, mischien vinden ze een lichamelijke oorzaak, mischien ook niet. Eventueel wordt een medicijn als Deanxit aanbevolen, bij mij heeft het ervoor gezorgd dat ik rustiger werd en er beter mee kon omgaan. Eventueel kan je er ook eens over nadenken om contact op te nemen met de trt-mensen in de Sint-Lievenspoo rt te Gent.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+6 # DJ heeft last van oorsuizen (tinnitus) en overgevoelighei d van geluid (hyperacusis)Tinnitus miracle 23-04-2014 05:01
Hello! I just want to offer you a big thumbs up for the great information you
have here on this post. I will be returning to your blog for more soon.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+10 # Tinnitus(TIP)kristof 04-04-2014 09:09
Beste,
Ik ben dj en lijd ook aan tinnitus sinds 2012.
Ook ik kreeg te horen dat ik er maar moest mee leren leven volgens de Kno .Na tal van medicatie te hebben genomen(slaappi llen,sedinal plus,zink,bloed verdunners,cali um,enz...) moet ik bekennen dat er bij mij(momenteel) 1 produkt verbetering heeft gebracht en dat is hyperiplant(sin t-janskruid).Na een doos te hebben ingenomen kan ik u vertellen dat het al veel beter met me gaat.Het leert je minder aandacht te geven aan het geruis...in belgie heb je wel een voorschrift nodig, in nederland niet (online te bestellen in webwinkel).Wat ook beterschap zou bieden is perika(basis sintjanskruid) en is zonder voorschrift te verkijgen in belgie.
Van de meeste medicijnen, zoals hierboven vermeld, word je suf na het innemen van een pil wat van hyperiplant niet kan gezegd worden,integend eel je word er gelukkiger van....proberen maar,Sterkte!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+5 # Bedankt voor de tipYvan Van Durm 22-04-2014 13:30
Bedankt Kristof voor uw tip i.v.m. het Sint-Janskruid, misschien zijn er nog andere lezers die hier baat kunnen bij hebben.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+2 # OorsuizenNathalie 13-02-2014 17:26
Dag Yvan,
Ik vind het super hoe jij uw verhaal daar op zet, het geeft moed. Ik heb volgende maand ook een afpraak bij Dr Verhaeghe in het UZ in Gent. Ik heb bij mijn gewone neus-keel-oorar ts geweest en er is ook geen gehoorschade opgemeten. Bij mij is het begonnen in augustus 2013 met een heel lichte suis en ik heb me daar beginnen op focussen en het is van kwaad naar erger gegaan.
Het is ook begonnen na een lange stressvolle periode.
Ondertussen ben ik in een depressie geraakt, maar ik voel me nu wel al een beetje beter. Ik neem sipralexa en alprazolam. Ik zou ook opteren om het trt tinnitus programma te volgen in Gent, ik ga natuurlijk eerst mijn uitslag afwachten. Ik ben eigenlijk voor 99% al zeker dat het voortkomt uit stress. Nu is mijn vraag, heb jij nog andere tips voor mij? Is er een lange wachttijd voor trt in Gent?
Het doet altijd veel als je er eens met iemand kan over praten.
Mvg
Nathalie
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+8 # RE: OorsuizenYvan Van Durm 13-02-2014 17:30
Beste Nathalie,
Bedankt voor uw berichtje. De wachttijd voor de trt-dienst te Gent was bij mij ongeveer 3 maand.
Tips? Afleiding en nog eens afleiding, doe dingen die je graag doet, laat je niet afsluiten. Laat je niet doen door dat lawaai, probeer het te negeren, jij bent de baas in uw eigen hoofd! Doe je aan sport? Blijf dit dan zeker doen, doe je nu geen sport probeer dan toch iets te zoeken. Uw oorsuizen zal er niet mee genezen maar je zal je mentaal veel sterker voelen en dat is al een enorme stap vooruit!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+11 # ProficiatJ. Sas 04-01-2014 15:50
Heb zelf nu 3 jaar Tinnitus en Hyperacusis en ontzettend veel sites gelezen. Persoonlijk vind ik deze site heel professioneel en duidelijk. Deze is niet beangstigend zoals vele sites en fora. Het laat zien dat er een uitweg is en het op één of andere manier toch draaglijk maakt. Mijn welgemeende complimenten aan de auteur ervan.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+6 # RE: Fijn om te lezen!Yvan Van Durm 07-01-2014 09:28
Beste Sas,
Hartelijk dank voor uw compliment.
In het begin was ik ook het internet aan het doorzoeken naar oplossingen, helaas zijn er ook heel wat paniekzaaiers en dat is absoluut niet goed.
Bij mij gaat het nu echt veel beter en het is nu heel goed leefbaar.
Nog het allerbeste toegewenst met jou!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+6 # Oorsuizen genezenArie Bergs 28-12-2013 08:24
Het stomste wat je mensen met oorsuizen kan wijsmaken is: ‘dat je er maar moet mee leren leven’ of ‘het zit tussen de oren’ of ‘er zijn ergere dingen dan dat’. Oorsuizen: zelfs als je er niet op tijd bij bent is er wel degelijk iets aan te doen. Er zijn genoeg recepten om uit te proberen. Wat niet baat wat niet schaadt. De ene is geholpen met een voetbad met mosterdpoeder, de andere met een homeopatisch middel zoals helleborus, of met een klassiek medicijn zoals tranxene, of met moxa-acupunctuu r, of met vinpocetine. Ons lichaam heeft een enorm herstellend vermogen en het zou zonde zijn om hiervan geen gebruik te maken.

Arie Bergs
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer